Skip to main content Skip to local navigation

Introducing YU Eats

Introducing YU Eats

York University’s Food Services is pleased to announce the launch of its new “YU Eats” program in partnership with food services company, Chartwells, the educational division of Compass Group Canada.

Following a rigorous Request for Proposal (“RFP”) process to identify a food services company that would mirror York’s commitment to offering an exceptional dining experience for our students, faculty and staff, Chartwells was selected.

Together with our new food services partner, York University’s Food Services will build a leading-edge dining program with food outlets and menus that will engage the entire community, delivering on quality, wellness, sustainability, inclusion, authenticity and affordability.

The University aims to provide the community with the best quality of food and food options on campus. Food services are integral to providing a positive student experience and to community development, particularly on our campuses.

The new “YU Eats” program, which will be launched this fall, will bring many exciting enhancements in the coming months including:

  • Scratch-made meals that are authentically prepared by new culinary teams led by Chef Roderick Gruffydd, Director of Culinary.  YU Eats also welcomes Glendon’s new Executive Chef, Frederic Pouch.
  • Menu rotations that provide greater variety and a wider range of global fare that reflects the diversity of the York community.
  • Inclusion of progressive Indigenous cuisine in partnership with Chef Jenni Lessard based in the Qu’Appelle Valley in Saskatchewan, on Treaty Four Territory and the Homeland of the Métis
  • A significant increase in the availability of nutritious plant-based meals.
  • Coffee from Birch Bark Coffee Co., a First Nations owned business that offers organic, Fair Trade and SPP-certified coffees.
  • New franchise outlets including Copper Branch and Palgong Bubble Tea.
  • Partnerships with local chefs and food halls to provide experiences including the Virtual Kitchen Collective and the Upper East Food Club.
  • A new online catering portal, Spoonfed, that includes discounts for student organizations.
  • Local sourcing, micro-farming, waste reduction and other sustainability and food security programs.

To learn more about food services at York and to stay up to date on the latest enhancements, visit our website.


Les Services alimentaires de l’Université York ont le plaisir d’annoncer le lancement de leur nouveau programme YU Eats en partenariat avec Chartwells, la division Éducation de l’entreprise de services de restauration Compass Canada.

La sélection de Chartwells résulte d’un processus rigoureux de demande de propositions (DP) afin de trouver une entreprise à la mesure de l’engagement de York d’offrir une expérience culinaire exceptionnelle à sa population étudiante, à son corps professoral et à son personnel.

Avec ce nouveau partenaire, les Services alimentaires de York établiront un programme de restauration de pointe : les points de vente et les menus sauront plaire à l’ensemble de la communauté en mariant qualité, nutrition, durabilité, inclusion, authenticité et prix abordables.

York vise à fournir d’excellentes options alimentaires et la meilleure qualité possible sur ses campus, deux éléments clés d’une expérience étudiante positive et d’une communauté soudée.

Le nouveau YU Eats sera lancé cet automne; il y aura de nombreuses innovations alimentaires dans les mois à venir :

  • Des plats maison authentiques seront préparés sous la direction du chef Roderick Gruffydd, directeur culinaire; Frederic Pouch rejoindra YU Eats en tant que nouveau chef de cuisine à Glendon;
  • Des rotations de menus offriront une plus grande variété de plats internationaux reflétant la diversité de la communauté de York;
  • Des plats autochtones seront introduits en partenariat avec la chef Jenni Lessard, qui réside dans la vallée Qu’Appelle en Saskatchewan, territoire du Traité no 4 et patrie métisse.
  • L’offre de repas nutritifs à base de plantes sera plus grande;
  • On servira du café biologique et équitable de Birch Bark Coffee Co, une entreprise autochtone certifiée SPP;
  • Copper Branch et Palgong Bubble Tea figureront parmi les nouvelles franchises de restauration;
  • Des partenariats avec des chefs locaux et des halles alimentaires comme Virtual Kitchen Collective et Upper East Food Club permettront d’offrir d’autres expériences;
  • Un nouveau portail, Spoonfed, inclura des rabais pour les organisations étudiantes;
  • La priorité sera donnée aux produits locaux et à ceux de microfermes ainsi qu’à des programmes de durabilité et de sécurité alimentaire (comme des programmes de réduction des déchets).

Pour en savoir plus sur les Services alimentaires à York et être au fait des nouveautés, visitez notre site Web.

An Enhanced Dining Experience from York U

York University’s Food Services is pleased to announce the launch of its new “YU Eats” program in partnership with food services company, Compass Group. Together with our new food services partner, York University’s Food Services will build a leading-edge dining program with food outlets and menus that will engage the entire community, delivering on quality, wellness, sustainability, inclusion, authenticity and affordability.

Learn more about YU EATS